Domů > FOTKY > 2015 Impulz - trénink pro vedoucí mládeží a dorostů

2015 Impulz - trénink pro vedoucí mládeží a dorostů

Letos na jaře proběhl další ročník Impulzu, kterého se zúčastnilo 15 druháků (absolventi loňského Impulzu) a 24 prváků. Novinkou bylo, že jsme začali spolupracovat se Štěpánem Beranem, který má na starost podporu vedoucích dorostů, takže k vedoucím mládeží a jejich týmákům přibyli ještě vedoucí dorostů. Celé fotoalbum je zde...

INSPIRACE: Důležitou součástí Impulzu je inspirace, kterou přináší návštěvy jiných sborů a mládeží. Vyvrcholením celého ročníku byla návštěva sboru Jesus Gemeinde v německých Drážďanech. Přijeli jsme na páteční mládežnické setkání. První na programu byla trochu netradičně společná večeře, což je pro místní mládež běžné. Dále klasicky chvály, hra a slovo. Celé sobotní dopoledne zaplnily semináře pastora sboru Wayna a bývalého vedoucího mládeže Andrého. Řečníci vytvořili prostor k otázkám a podali rady a myšlenky vycházející z jejich dlouholetých zkušeností. Sobotního programu se účastnili i nynější vedoucí mládeže a jejich pomocníci, se kterými byla možnost navázat kontakty. Večer patřil příjemné prohlídce historického centra Drážďan. V neděli dopoledne celá, asi čtyřicetičlenná, výprava navštívila velké shromáždění. Myslím si, že Impulz splnil svoje cíle a vedoucí mohli odjet povzbuzeni a inspirováni. I ostatním vedoucím a lidem, kteří o práci s mladými uvažují, doporučuji Impulz v příštím roce navštívit. Neodjedete s prázdnou (Ester Pluskalová)

CO IMPUZ DAL LETOŠNÍM ABOLVENTŮM: Uvědomily jsme si, že s mládeží nemáme žádné cíle, teď na tom můžeme zapracovat; Intenzivnější touha pracovat s mladými lidmi; Spousta nápadů a kontakty s novými lidmi/vedoucími mládeží; K většímu osobnímu vztahu s Bohem („Začíná to u vedoucího“); Praktické nápady ke zlepšení mládeže; Duchovní nakopnutí a potvrzení v tom, co děláme dobře; Ukázal mi oblasti, ve kterých na sobě potřebuju zapracovat.